Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚĆ I INFORMACJE O PLIKACH COOKIES

(Informacje zgodnie z artykułami 12, 13, 14 Europejskiego rozporządzenia o ochronie prywatności nr 2016/679 - Informacje zgodnie z artykułem 13 - Dekret z mocą ustawy 196/2003)

Niniejsza strona opisuje politykę prywatności przyjętą przez DIEGO DI DIEGO MAZZI SNC, administratora danych, w związku z przetwarzaniem danych osobowych, zarówno za pośrednictwem instytucjonalnych stron internetowych, jak iw ramach zwykłej działalności. Należy pamiętać, że dane osobowe to wszelkie informacje dotyczące osoby, zidentyfikowane lub możliwe do zidentyfikowania.

Jeżeli podane informacje zostaną uznane za niejasne lub niewystarczające, można skontaktować się z Administratorem pod adresami wskazanymi poniżej;

Dane osobowe użytkownika są wykorzystywane przez DIEGO DI DIEGO MAZZI SNC, które jest administratorem danych, zgodnie z zasadami ochrony danych osobowych określonymi w Rozporządzeniu RODO 2016/679.

 

SPOSÓB I CEL PRZETWARZANIA DANYCH

„Właścicielem” przetwórstwa jest firma DIEGO DI DIEGO MAZZI SNC z siedzibą przy Via Edison 32 37014 Castelnuovo Del Garda (VR).

Wszystkie dane osobowe, które nam przekazujesz, są wynikiem Twojego wolnego wyboru; nie mamy żadnych nielegalnych sposobów uzyskania tych informacji bez Twojej zgody. Informacje, które nam przekazujesz, wysyłając wiadomość e-mail i / lub wypełniając formularz rejestracyjny, są wykorzystywane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje pytania lub w celu zaspokojenia Twoich próśb; dopiero po wyrażeniu przez Ciebie zgody nasza organizacja może wykorzystywać Twoje dane osobowe do celów takich jak wysyłanie informacji o charakterze promocyjno-handlowym lub w związku z nowymi ofertami produktów lub usług; wreszcie, dopiero po dalszym wyrażeniu przez Ciebie wyraźnej zgody, Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione naszym partnerom handlowym zdolnym do przekazywania przydatnych informacji lub wysyłania interesujących Cię materiałów promocyjnych.

 

Systemy komputerowe i procedury oprogramowania używane do obsługi tej strony internetowej uzyskują podczas normalnego działania pewne dane osobowe, których transmisja jest domniemana przy korzystaniu z protokołów komunikacji internetowej. Są to informacje, które nie są gromadzone w celu powiązania ich ze zidentyfikowanymi zainteresowanymi stronami, ale które ze względu na swój charakter mogą, poprzez przetwarzanie i powiązanie z danymi przechowywanymi przez osoby trzecie, umożliwić identyfikację użytkowników. Ta kategoria danych obejmuje adresy IP lub nazwy domen komputerów używanych przez użytkowników łączących się z witryną, adresy w zapisie Uniform Resource Identifier (URI) żądanych zasobów, czas żądania, sposób przesłania żądanie do serwera, rozmiar pliku otrzymanego w odpowiedzi, kod numeryczny wskazujący status odpowiedzi udzielonej przez serwer (powodzenie, błąd…) oraz inne parametry związane z systemem operacyjnym i środowiskiem komputerowym użytkownika. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu uzyskania anonimowych informacji statystycznych dotyczących korzystania z serwisu oraz sprawdzenia poprawności jego działania i są usuwane niezwłocznie po przetworzeniu. Dane mogą zostać wykorzystane do ustalenia odpowiedzialności w przypadku hipotetycznych przestępstw komputerowych przeciwko witrynie.

 

COOKIES
Co to są pliki cookie

Plik „cookie” to plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika, gdy uzyskuje on dostęp do witryny internetowej, w celu dostarczania informacji za każdym razem, gdy użytkownik powraca do tej samej witryny. Jest to rodzaj przypomnienia o odwiedzonej stronie internetowej. Za pomocą pliku cookie serwer sieciowy wysyła informacje do przeglądarki użytkownika (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome itp.) Przechowywanej na komputerze tego ostatniego i są ponownie odczytywane i aktualizowane za każdym razem, gdy użytkownik powraca na stronę. W ten sposób witryna może automatycznie dostosowywać się do użytkownika. Podczas nawigacji użytkownik może również otrzymywać na jego terminalu pliki cookie z różnych witryn (pliki cookie „stron trzecich”), ustawiane bezpośrednio przez zarządzających tymi witrynami i wykorzystywane w celach iw sposób przez nich zdefiniowany.

W zależności od czasu ich trwania dzielą się na sesyjne (tj. Te tymczasowe i automatycznie usuwane z urządzenia końcowego po zakończeniu sesji przeglądania poprzez zamknięcie przeglądarki) oraz trwałe (czyli takie, które pozostają przechowywane na urządzeniu do czasu ich wygaśnięcia lub anulowanie przez użytkownika).

Ze względu na funkcję i cel użytkowania pliki cookie można podzielić na techniczne pliki cookie i profilujące pliki cookie.

 

ciasteczka techniczne

Niektóre pliki cookie służą do uwierzytelniania komputera, monitorowania sesji i przechowywania określonych informacji o użytkownikach, którzy uzyskują dostęp do strony internetowej. Te tak zwane techniczne pliki cookie są często przydatne, aby umożliwić przeglądanie witryny internetowej i korzystanie ze wszystkich jej funkcji. Techniczne pliki cookie to takie, których użycie nie wymaga zgody użytkownika.

Pliki cookie analityczne również należą do tej kategorii. Są to pliki cookies, które zbierają informacje o sposobie korzystania ze strony internetowej przez użytkownika i które pozwalają na usprawnienie jej funkcjonowania. Na przykład analityczne pliki cookie pokazują, które strony są najczęściej odwiedzane, pozwalają sprawdzić powtarzające się wzorce korzystania ze strony internetowej i pomagają zrozumieć każdą trudność, z jaką użytkownik napotyka podczas korzystania.

 

Profilowanie ciasteczek

Zamiast tego inne pliki cookie mogą być używane do monitorowania i profilowania użytkowników podczas przeglądania, badania ich ruchów i nawyków w zakresie konsultacji internetowych lub konsumpcji (co kupują, co czytają itp.), Również w celu wysyłania reklam ukierunkowanych usług i dostosowanych do ich potrzeb. W tym przypadku mówimy o profilujących plikach cookie. Korzystanie z tych plików cookie wymaga uprzedniego uzyskania dobrowolnej zgody użytkownika zgodnie z art. 7 rozporządzenia UE 2016/679.

 

Pliki cookie stron trzecich

Może się również zdarzyć, że strona internetowa zawiera pliki cookie z innych witryn i zawarte w różnych elementach hostowanych na samej stronie, takich jak banery reklamowe, obrazy, filmy, mapy lub określone linki do stron internetowych innych domen, które znajdują się na serwerach innych niż jeden, na którym znajduje się żądana strona. Innymi słowy, te pliki cookie są ustawiane bezpośrednio przez menedżerów witryn lub serwery inne niż ta witryna. W takich przypadkach mówimy o tak zwanych plikach cookie stron trzecich, które są zwykle używane do celów profilowania. Korzystanie z tych plików cookie wymaga uprzedniego uzyskania dobrowolnej zgody użytkownika.

 

Rodzaje plików cookie używanych przez naszą witrynę

Główne funkcje plików cookie instalowanych przez https://www.diegom.it są technikami, służą do ciągłego doskonalenia Serwisu, uwierzytelniania, do celów statystycznych, takich jak liczenie wizyt w serwisie. Stosowanie plików cookies ma zatem ściśle na celu ułatwienie funkcjonowania serwera podczas przeglądania Serwisu.

Witryna umożliwia również wysyłanie następujących plików cookie stron trzecich. Te pliki cookie nie są naszymi narzędziami, aby uzyskać więcej informacji, dlatego można uzyskać dostęp do informacji i formularzy w celu uzyskania zgody osób trzecich, klikając w pokazane linki.

Aby ulepszyć stronę internetową i zrozumieć, które części lub elementy są najbardziej cenione przez użytkowników, pliki cookie stron trzecich z Google Analytics są używane jako anonimowe i zbiorcze narzędzie do analizy. Te pliki cookie nie są naszymi narzędziami, więc aby uzyskać więcej informacji, możesz zapoznać się z informacjami dostarczonymi przez Google.

Strony witryny zawierają pewne widżety oraz przyciski udostępniania Facebooka i Google Plus, aby umożliwić użytkownikowi udostępnianie treści witryny w swoich kanałach społecznościowych oraz interakcję z naszymi kanałami. Te pliki cookie nie są naszymi narzędziami, ale są tworzone odpowiednio przez Facebook i Google, gdy używany jest odpowiedni widżet lub przycisk udostępniania. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź następujące strony informacyjne: Facebook e Google.

Niektóre strony internetowe zawierają treści wideo YouTube. Odwiedzając stronę zawierającą wideo lub klikając, aby wyświetlić wideo, pliki cookie z YouTube mogą zostać przywołane. Te pliki cookie nie są naszymi narzędziami. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź stronę informacyjną Google.

Serwis może korzystać z programów Facebook ADS zarządzanych przez Facebook Inc., Google Adwords i technologii Google Remarketing, zarządzanych przez Google Inc. Funkcja śledzenia konwersji Facebook ADS i AdWords wykorzystuje również pliki cookie, aby pomóc nam śledzić sprzedaż i inne konwersje.

 

zarządzać plikami cookie

Użytkownik może zarządzać swoimi preferencjami dotyczącymi plików cookie za pomocą funkcji obecnych w popularnych przeglądarkach, które pozwalają usuwać / usuwać pliki cookie (wszystkie lub niektóre) lub zmieniać ustawienia samej przeglądarki w celu zablokowania wysyłania plików cookie lub ograniczenia ich do określonych witryn (w przeciwieństwie do innych).

W związku z tym można odmówić korzystania z plików cookie, postępując zgodnie z procedurą wyłączania przewidzianą przez przeglądarkę. Poniżej przedstawiono metody proponowane przez główne przeglądarki: Eksplorator Windows firmy Microsoft, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Google Analytics, pobierając określony plik plug-in przeglądarki.

Aby uzyskać informacje na temat plików cookie przechowywanych na Twoim urządzeniu końcowym i indywidualnego wyłączenia ich, skorzystaj z linku:http://www.youronlinechoices.com/it/le-tue-scelte
Aby zrezygnować z plików cookie, kliknij tutaj: Odwołaj pliki cookie

 

Wtyczka sieci społecznościowej

Strona https://www.diegom.it zawiera również wtyczki i / lub polecenia dla sieci społecznościowych, aby umożliwić łatwe udostępnianie treści w ulubionych sieciach społecznościowych. Te wtyczki są zaprogramowane tak, aby nie ustawiać żadnych plików cookie podczas uzyskiwania dostępu do strony, aby chronić prywatność użytkownika. Ostatecznie pliki cookie są ustawiane, jeśli są udostępniane przez sieci społecznościowe, tylko wtedy, gdy użytkownik efektywnie i dobrowolnie korzysta z wtyczki. Należy pamiętać, że jeśli użytkownik jest zalogowany do sieci społecznościowej, wyraził już zgodę na używanie plików cookie przekazywanych za pośrednictwem tej witryny w momencie rejestracji w sieci społecznościowej.

Gromadzenie i wykorzystywanie informacji uzyskanych za pośrednictwem wtyczki podlega odpowiedniej polityce prywatności sieci społecznościowych, do której należy się odwołać.

 

- Facebook - (link do informacji o plikach cookie)
- Twitter - (link do informacji o plikach cookie)
- LinkedIn - (link do informacji o plikach cookie)
- Google+ - (link do informacji o plikach cookie).

Niniejsza polityka prywatności może z czasem ulegać zmianom - także związanym z możliwym wejściem w życie nowych regulacji branżowych, aktualizacją lub świadczeniem nowych usług lub innowacji technologicznych - w przypadku których użytkownik / odwiedzający jest proszony o okresowe sprawdzanie niniejszego https://www.diegom.it

 

Informacja o plikach cookie 

 

Pliki cookie używane w tej witrynie i witrynach z nią połączonych są wymienione poniżej:

Strona internetowa ciastko Typ Pierwsze użycie
720planD Sesja Pierwsza część Technik utrzymania ruchu
_ga
_gat_gtag_UA_111502837_1
_gid
Google Analytics Część trzecia Analizy w formie zbiorczej
__gads
IDE
DSID
youtube Część trzecia Jest generowany po otwarciu filmów z YouTube
POMOC Reklamy Google Część trzecia Kampanie remarketingowe
USTAWA
C_USER
Reklamy na Facebooku Część trzecia Piksel na Facebooku

Stosowanie cookies sesyjnych (które nie są zapisywane na stałe na komputerze użytkownika i znikają po zamknięciu przeglądarki) jest ściśle ograniczone do przesyłania identyfikatorów sesji (składających się z losowych liczb generowanych przez serwer) niezbędnych do umożliwienia bezpiecznej i sprawnej eksploracji witryny.

Sesyjne pliki cookie używane w tej witrynie i witrynach z nią połączonych zapobiegają stosowaniu innych technik komputerowych, które mogą potencjalnie naruszać poufność nawigacji użytkowników i nie pozwalają na uzyskiwanie danych osobowych umożliwiających identyfikację użytkownika.

Twoje dane mogą być udostępniane wyłącznie osobom wyznaczonym przez niżej podpisanego DIEGO DI DIEGO MAZZI SNC, administratora danych, jako podmioty przetwarzające dane lub osoby odpowiedzialne za przetwarzanie.

 

PODSTAWA PRAWNA

Podanie danych osobowych jest jedynie ułatwieniem, a nie obowiązkiem, odmowa ich podania oznacza rezygnację z otrzymywania ofert handlowych i / lub promocyjnych.

Opcjonalne, jednoznaczne i dobrowolne wysyłanie e-maili na adresy wskazane w tej witrynie wiąże się z późniejszym pozyskaniem adresu nadawcy, niezbędnego do odpowiedzi na zapytania, a także wszelkich innych danych osobowych zawartych w wiadomości.

Witryna nie pozyskuje żadnych danych osobowych użytkowników. Pliki cookie nie są używane do przesyłania informacji o charakterze osobistym, nie są też używane trwałe pliki cookie ani systemy do śledzenia użytkowników.

 

KATEGORIE ODBIORCÓW

Bez uszczerbku dla komunikacji dokonywanej w celu wypełnienia zobowiązań prawnych i umownych, wszystkie gromadzone i przetwarzane dane mogą być przekazywane wyłącznie do celów określonych powyżej następującym kategoriom zainteresowanych stron, takim jak konsultanci handlowi, księgowi i administratorzy oraz dostawcy, np. Firmy transportowe.

 

OKRES PRZECHOWYWANIA

Dane wymagane do celów umownych i księgowych są przechowywane przez czas niezbędny do realizacji relacji handlowej i księgowej.

Dane osób, które nie dokonują zakupu lub nie korzystają z produktów / usług, pomimo wcześniejszego kontaktu z przedstawicielami firmy, będą niezwłocznie usuwane lub przetwarzane anonimowo, o ile ich przechowywanie nie jest w inny sposób uzasadnione, chyba że zostało to prawomocnie uzyskane. Świadoma zgoda zainteresowanych stron w związku z późniejszą promocją handlową lub badaniami rynkowymi.

 

PRAWA ZAINTERESOWANEJ STRONY

Zgodnie z rozporządzeniem europejskim 679/2016 (RODO) oraz przepisami krajowymi zainteresowana strona może, zgodnie z metodami iw granicach określonych przez obowiązujące przepisy, skorzystać z następujących praw:

  • zażądać potwierdzenia istnienia danych osobowych, które go dotyczą (prawo dostępu);
  • znać jego pochodzenie;
  • otrzymywać zrozumiałą komunikację;
  • posiadać informacje o logice, metodach i celach przetwarzania;
  • żądania aktualizacji, sprostowania, integracji, usunięcia, przekształcenia w formę anonimową, blokowania danych przetwarzanych niezgodnie z prawem, w tym już zbędnych do realizacji celów, dla których zostały zebrane;
  • w przypadku przetwarzania opartego na zgodzie do uzyskania swoich danych przekazanych właścicielowi, w ustrukturyzowanej i możliwej do odczytania formie przez podmiot przetwarzający oraz w formacie powszechnie używanym przez urządzenie elektroniczne;
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

 

Żądania należy kierować do Administratora danych.